آیا می دانید ؟
بنیادنیمروز در شبکه های اجتماعی مثل تلگرام و..با شماره های 09360876222 و در خدمت شما دوستان وهمراهان عزیز09214708191
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 , از مجموع 2

موضوع: قتلمه زابلی،طرز تهیه قتلمه وقلیفی

  1. #1
    کاربر ســایت مدال ها:
    Master Tagger

    تاریخ عضویت
    ۹۱-دی-۲۵
    نوشته ها
    2,065
    امتیاز
    16,857
    سطح
    83
    Points: 16,857, Level: 83
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 493
    Overall activity: 50.0%
    دستاوردها:
    Tagger First ClassOverdriveCreated Blog entry10000 Experience PointsVeteran
    نوشته های وبلاگ
    26
    سپاس ها
    5,759
    سپاس شده 4,124 در 1,467 پست

    قتلمه زابلی،طرز تهیه قتلمه وقلیفی

    این غذا که بیشتر در مراسم عزا (اغلب سر هفته، دو هفته، و سه هفته) میت درست می شود...
    مواد لازم برای تهییه این غذا: آرد، روغن (و موادی که برای تهییه آدر به کار میره)
    آرد رو آماده می کنیم و مدتی می زاریم که بمونه بعد از مدتی حجم آرد زیاد می شه (زابلی ها یه نام خاص دارن برای این که یادم نیست)
    دوباره آره را ورز می دهند تا به حالت اولیه برگردد و بعد آرد را به صورت گردی درست میکنند و پهنش می کنند روی خمیر پهن شده را روغن میزنند و دوباره جمعش می کنند به صورت گرد (همان شکل قبلی)
    کمی می گذارند بماند و دوباره پهنش می کنند و درون روغن که از قبل داغ شده می اندازند و می گذارند سرخ شود..
    البته بهتر است که خمیر زیر روغن باشد تا یکدست سرخ شود...
    غذا که آماده شد با توجه به ذائقه مصرف کننده با شکر یا بدون شکر استفاده می شود. شکر را روی غذا ریخته و استفاده می کنند...
    ××××××××××××××××××××××××× ××8
    قليفي و قتلمه و چلبك(روغن جوشي) از انواع نانهاي محلي سيستاني ميباشند .

    طرز تهيه قليفي :
    تهيه خمير :
    مرحله يك : آرد رو با نمک، آب، و خمیر مایه و روغن به صورت خمير در مي آوريم . بد از مدتی* که میمونه اون خمیر مایه باعث این می*شه که آرد ور بیاد( باد کنه، عملیات شیمیایی باعث تخمیر آرد می*شه ). اگر این خمیر مایه رو نزنين آرد سفت میمونه که آرد رو در این حالت میگن فتیره یا به زبان ما زابلی*ها پتیره. مساله معروفیه که میگن بی* مایه پتیره.
    مرحله دو : دوباره خمير را ورز می دهند تا به حالت اولیه برگردد . سپس به مدت يكساعت ديگه ميگذاريم .
    مرحله سه : بعد خمير را به صورت گردی درست میکنند و پهنش می کنند روی خمیر پهن شده را روغن میزنند و دوباره جمعش می کنند به صورت گرد (همان شکل قبلی) .
    سپس درون قابلمه ( اگر مسي باشد بهتر است ) كمي روغن ريخته و يكي يكي درون ظرف ميچينيم . و درش را ميبنديم . و زير خاكستر تنور قرار ميدهيم . ( تازگيها درون پلوپز يا كيك پز هم درست ميكنند )

    طرز تهيه قتلمه :
    تا پايان مرحله دو قسمت بالا رو انجام ميديم ...
    مرحله سوم : بعد خمير را به صورت گردی درست میکنند و پهنش می کنند روی خمیر پهن شده را روغن میزنند و دوباره جمعش می کنند به صورت گرد (همان شکل قبلی) . در اين مرحله دوباره خمير را پهن كرده و درون ماهيتابه اي كه از قبل درون آن روغن ريخته شده و گرم شده خمير را مي اندازيم و سرخ ميكنيم ... و بعد از سرخ شدن طبق ذائقه خود روي آن شكر ميريزيم و ميل مينماييم .

    چلبك (روغن جوشي ) :
    طرز تهيه خمير :
    تا پايان مرحله دو قسمت بالا رو انجام ميديم ... بعد خمير را به صورت گردی درست میکنند و پهنش می کنند و درون ماهيتابه اي كه از قبل درون آن روغن ريخته شده و گرم شده خمير را مي اندازيم و سرخ ميكنيم ... و بعد از سرخ شدن طبق ذائقه خود روي آن شكر ميريزيم و ميل مينماييم .

    تفاوت اينها مشخصه : روغني كه در مرحله سه اضافه ميشه توي قتلمه باعث ميشه كه وقتي خمير رو در روغن مياندازيم بعد از سرخ شدن ورقه ورقه ميشود . با تشكر از دوستان ...منبع تالار گفتمان البته اصل مطلب از تقی عزیز خودمان است

  2. 2 کاربر از پست مفید سیستانیها سپاس کرده اند .

    admin (سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳),هامون (سه شنبه ۲۴ تیر ۹۳)

  3. #2
    مدیـــر کـــــــل تالار
    تاریخ عضویت
    ۹۱-دی-۲۳
    نوشته ها
    1,383
    امتیاز
    11,374
    سطح
    70
    Points: 11,374, Level: 70
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 276
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    OverdriveTagger First ClassSocialVeteran10000 Experience Points
    سپاس ها
    5,905
    سپاس شده 3,482 در 1,177 پست
    برای معرفی یک مجموعه انسانی به سایرین یکی از راهها همین روش است که باید زیبایی های فرهنگی وغذاهای خوشمزه وبازی های جذاب وموسیقی فاخر وضنایع دستی تاثیرگذارش را به جامعه مخاطب معرفی کنیم واز راه اثری که این مقوله ها روی افراد دارندبشود هم نگاه افراد را مثبت کرد وهم کارکردهای دیگری از این روش ها انتظار داشت
    بماند سالها ابن نظم و ترتیب

    زما هر ذره خاک افتاده جایی


    غرض نقشی است کز ما باز ماند

    که هستی را نمی بینم بقایی

    مگر صاحبدلی روزی به رحمت

    کند در کار درویشان دعایی

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. طرز تهیه روغن کنجد
    توسط هامون در انجمن طب سنتی و پزشکی
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: یکشنبه ۰۵ مرداد ۹۳, ۲۳:۰۹
  2. طرز تهیه چلبک زابلی؛چلبک شیرینی سیستانی
    توسط سیستانیها در انجمن سیستانیهای اصفهان غذای زابلی,سیستانیها
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳, ۱۱:۵۵
  3. مراسم نوروز نزدسیستانیها/پخت قتلمه وقلیفی برای سفره عیدنوروز در سیستان
    توسط سیستانیهای گلستان در انجمن جشن های سیستان و سیستانی ها
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: سه شنبه ۰۸ اسفند ۹۱, ۱۷:۴۶
  4. خوراکی سیستانیها،غذاهای سیستانیان/قتلمه کیک خوشمزه ومقوی سیستانی،
    توسط سیستانیان در انجمن سیستانیهای اصفهان غذای زابلی,سیستانیها
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۱, ۲۰:۲۱
  5. قتلمه
    توسط sanchooli در انجمن سیستانیهای اصفهان غذای زابلی,سیستانیها
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: شنبه ۱۷ دی ۹۰, ۰۰:۰۹

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •